Invitatie DEFICITUL DE ATENȚIE (ADHD) ȘI COMPORTAMENTUL DISRUPTIV (DBD)

10-11-2014
B-dul Mareșal Averescu nr. 17, corp C,
Bucuresti, Romania
44.4663,26.0766

Invitație

Atelier de lucru

DEFICITUL DE ATENȚIE (ADHD)

ȘI COMPORTAMENTUL DISRUPTIV (DBD):

DIAGNOSTIC, ABORDARE CLINICA, TRATAMENT

Stimată doamnă/Stimate domnule,

 

Institutul pentru Dezvoltarea Copilului organizează în perioada 10-11 noiembrie 2014 un seminar cu tema Deficitul de atenție (ADHD) și comportamentul disruptiv (DBD): diagnostic, abordare clinică, tratament″. Evenimentul va avea loc la sediul Institutului pentru Dezvoltarea Copilului din B-dul Mareșal Averescu nr. 17, corp C, sector 1, București.

 

Temele abordate vor fi centrate pe criteriile de diagnosticare și evaluare ale ADHD-ului și DBD-lui, pe măsurile de depistare precoce ale acestora, precum și pe posibilele atitudini terapeutice și pe introducerea unor abordări integrate de tratament, implicând și intervenții psihosociale și comunitare.

 

Lectori și moderatori vor fi:

· Mary Margaret GLEASON, M.D., FAAP (membru al Academiei Americane de Pediatrie) – medic specializat în psihiatria copilului și adolescentului · Kathryn L. HUMPHREYS, Ph.D., – doctor în psihologie, cercetător, specializat în psihologia copilului și adolescentului Având în vedere că lectorii sunt vorbitori de limba engleză, se va asigura traducere simultană. Atașat acestei invitații vă transmitem agenda evenimentului, precum și formularul de înscriere. Vă rugăm să ne confirmați participarea până la data de 4 noiembrie 2014, prin trimiterea pe e-mail la adresa formare@institutulcopilului.ro a formularelor de înscriere completate. Dorim să menționăm că medicii vor beneficia de credite educație profesională continuă. Taxa de participare la atelierul de lucru este de 200 RON. Taxa se va putea achita fie prin transfer bancar in contul Asociatiei pentru Dezvoltarea Copilului, CIF 17159699, RO13BRDE450SV44438414500, BRD – SMCC, fie cash la sediul Institutului înainte de începerea evenimentului. Vă rugăm să confirmați participarea prin completarea formularului de înscriere atașat invitației sau descărcat de pe site-ul www.institutulcopilului.ro. și transmiterea lui prin mail la formare@institutulcopilului.ro sau fax: 021/231.54.16. Pentru alte informații legate de acest eveniment vă rugăm să ne scrieți la formare@institutulcopilului.ro sau să luați legătura cu Iulia Constantinescu, tel. 0727.638.368.

Cu considerație,

Dr. Bogdan SIMION

Director executiv

 

Background

 

Institutul pentru Dezvoltarea Copilului face parte din Asociaţia pentru Dezvoltarea Copilului si furnizeaza servicii de formare si dezvoltare profesionala, desfasoara activitati de cercetare științifica fundamentala, promoveaza si dezvolta practici de referinta si ofera servicii de consultanta in domeniul drepturilor copilului.

Utilizând atât expertiza academică româneasca (Academia de Ştiinţe Medicale) cât şi pe cea americană (Universitatea Harvard), Institutul pentru Dezvoltarea Copilului promoveaza abordarea integratoare si interventiile pluridisciplinare din viata copilului in vederea atingerii potentialului sau maxim de crestere si dezvoltare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *